Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ , Η1Ν1

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ (Η1Ν1)


Αγαπητοί φίλοι, αφού σας ευχαριστήσω για τη τιμή που μου κάνατε να υποβάλετε ερωτήματα – απορίες για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης Η1Ν1, απαντώ στα σχετικά ερωτήματα που μου στείλατε (και προσωπικά στο καθένα που μου έστειλε ερώτημα με e-mail) απο αυτή την ανάρτηση , αφού τα κατατάξω σε κατηγορίες-ενότητες , και πάντα με βάση τα στοιχεία από την επίσημη διεθνή βιβλιογραφία και ανακοινώσεις από τους επίσημους οργανισμούς όπως : ΠΟΥ, ΟΗΕ, http://www.flu.gov/. , http://www.ecdc.europa.eu/, http://www.who.int/, www.un.org/staff/pandemic/, www.prepare.pitt.edu/ , http://www.keel.org.gr/ , http://www.1135.gr/

ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Ομάδες υψηλού κινδύνου είναι τα άτομα ηλικίας μικρότερης των 60 ετών που πάσχουν από χρόνια προβλήματα υγείας και κυρίως από καρδιοαναπνευστικά νοσήματα όπως είναι χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) , άσθμα, στεφανιαία νόσος, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικά επεισόδια, ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς όπως είναι οι μεταμοσχευμένοι ( νεφρό, καρδιά, ήπαρ κλπ ) και αυτοί που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτική φαρμακευτική αγωγή για διάφορα νοσήματα .

Επίσης όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως ο Σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ηπατοπάθειες, χρόνια νευρολογικά νευρομυϊκά νοσήματα και οι ασθενείς με HIV (+).

Τονίζεται ότι όσοι καπνίζουν, οι έγκυες και τα παχύσαρκα άτομα εμφανίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών από την νέα γρίπη.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ (παγκόσμιο οργανισμό υγείας) και του ΟΗΕ οι μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο για τη γρίπη Η1Ν1 είναι ασφαλές, συνήθως προκαλείται ήπιος πόνος στο σημείο της ένεσης και ελαφρά πυρετική κίνηση όπως και με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης.
Στη Σουηδία έχουν εμβολιαστεί ήδη 1,7 εκατομμύρια πολίτες και οι άξιες λόγου παρενέργειες ήταν 41 , από τις οποίες 6 ήταν αλλεργικές που αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία, οι τρεις θάνατοι που αναφέρθηκαν σε εμβολιασθέντες αφορούσαν άτομα που έπασχαν από σοβαρά νοσήματα τα οποία και ήταν τελικά η αιτία θανάτου.

Ποιοι δεν πρέπει να υποβληθούν στον εμβολιασμό.

Όσοι είναι αλλεργικοί στο αυγό.
Όσοι έχουν παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση σε προηγούμενο εμβολιασμό για τη κοινή γρίπη.
Επίσης όσοι παρουσιάζουν κρίση βρογχικού άσθματος, όσοι έχουν πυρετό πάνω από 38ο C , όσοι είναι ανοσοκατεσταλμένοι και λαμβάνουν κορτιζόνη, ή εμφανίζουν ήδη λοίμωξη, όπως και όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας ή έχουν νοσήσει από το σύνδρομο Guillain – Barre.

Προσοχή ! Αυτό θα το σας το συστήσει (δηλαδή να μην εμβολιαστείτε…) ο θεράπων γιατρός σας και για το παιδί σας ο παιδίατρος του παιδιού σας…

Αφού τονίσω ότι τίποτε δεν υποκαθιστά το πανδημικό εμβόλιο τα ειδικά αντιϊκά
φάρμακα τόσο για τη κοινή γρίπη όσο και για τον ιό Η1Ν1, είναι κυρίως το Tamiflou
( οσελταμιβίρη ) και το Relenza (ζαναμιβίρη ) που απαραιτήτως πρέπει να χορηγούνται με ιατρική συνταγή το πρώτο και στο νοσοκομείο το δεύτερο.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ 210 5212054 - 210 5222339


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1135


Για τις απαντήσεις σε προσωπικό επίπεδο παρακαλώ να διαβάσετε το e-mail που σας έστειλα.

Όσοι θέλετε να ρωτήσετε κάτι σχετικό , να σχολιάσετε κλπ στείλτε το ερώτημα σας κλπ στη διεύθυνση :
www.christchatzrenal@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: